Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Bon Govern / Accions de Transparència / Índex de Transparència dels Ajuntament (ITA) / Índex de Transparència dels Ajuntaments 2014

Índex de Transparència dels Ajuntaments 2014

Resultats de l'Índex de Transparència dels Ajuntaments de l'edició de 2014.

L’Ajuntament de Sant Boi ha obtingut una puntuació de 93,8 sobre 100 en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) de l’any 2014. La nota mitjana obtinguda pels municipis analitzats a tot l’Estat espanyol ha estat de 85,2, aproximadament vuit punts per sota.

L’organització Transparència Internacional España elabora cada dos anys aquest informe, que observa 110 municipis de més de 60.000 habitants. L’ITA els classifica en funció del grau de transparància de la informació present a la pàgina web municipal: sobre la corporació, sobre els contractes, sobre el cost dels serveis, sobre l’urbanisme, sobre les obres públiques i el medi ambient... La nostra ciutat rep la màxima puntuació a dues àrees: relacions amb la ciutadania i transparència econòmica i financera.

Sant Boi se sotmet al veredicte de Transparència Internacional des de fa vuit anys. La nota ha evolucionat des dels 57,9 de l’any 2008 fins als 93,8 de les dues darreres publicacions (2012 i 2014) . En l’informe publicat ara, la ciutat ocupa el lloc número 11 entre els municipis de Catalunya i el número 43 entre els 110 de tot l’Estat espanyol.

L’Ajuntament de Sant Boi ja va rebre el passat desembre un reconeixement per la qualitat i la transparència de la comunicació pública a la seva pàgina web. El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona li va concedir, per segon any consecutiu, el Segell Infoparticipa , en aquesta ocasió, amb la puntuació màxima del 100 %.

El Pla de Ciutat de Sant Boi del període de govern 2012-2015 assenyala la qualitat democràtica com una de les tres grans prioritats de les polítiques municipals. La transparència de la gestió municipal n’és un dels aspectes més importants.

Índex ITA 2014

Transparency Internacional España

Data d'inici de la publicació:
07/03/2016 13:10

Accions del document

Portals de Transparència