Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sant Boi, entre els ajuntaments més transparents de Catalunya

Sant Boi, entre els ajuntaments més transparents de Catalunya

L'Ajuntament de Sant Boi ocupa el quart lloc del ranking de transparència amb 12 punts. La llista està encapçala per Sant Feliu de Llobregat, que té 12,5 punts.

La firma Xut Consulting ha analitzat com s'està aplicant la Llei de Transparència a 86 municipis de Catalunya. L'estudi elabora una llista amb ajuntaments segons la seva transparència. Aquesta llista determina que Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat són, amb 12,5 punts els més transparents dels 86 analitzats. Les capitals de les quatre demarcacions provincials se situen en els primers llocs del rànquing. Concretament, Lleida i Barcelona se situen en cinquena i sisena posició, però empatades a 12 punts entre elles i amb els ajuntaments que queden en tercer i quart lloc respectivament, el Prat de Llobregat i Sant Boi. Girona queda en vuitena posició amb 11 punts i Tarragona en setzena amb 9,5 punts.

Algunes dades destacades de l'informe determinen que, a diferència de Sant Boi, el 52% dels ajuntaments de la mostra no disposen de portal de transparència, o que més del 60% dels ajuntaments no fan pública la retribució dels càrrecs electes. D'altra banda, només un 8% dels ajuntaments fa pública la declaració patrimonial dels regidors.

En l'àmbit de la transparència s'analitza també la facilitat d'interlocució amb els càrrecs electes, i en aquest sentit es detecta que el 40% dels ajuntaments no tenen visibles els correus electrònics dels electes, o que el 60% dels ajuntaments disposa de bústies de suggeriments en línia. A més, només un 12% disposa de plataformes de petició d'informació. El 75% dels ajuntaments permeten consultar en línia el pressupost municipal, però només un 15% utilitzen eines de visualització de dades per facilitar la seva comprensió. Només un 10% dels ajuntaments analitzats, Sant Boi inclòs, presenten informes d'auditoria financera, i més del 70% no publica al web les subvencions concedides. 

Accions del document

Portals de Transparència