Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament obté el Segell Infoparticipa per la transparència del web municipal amb una puntuació del 100%

L'Ajuntament obté el Segell Infoparticipa per la transparència del web municipal amb una puntuació del 100%

L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut aquest dilluns, dia 9 de maig, el Segell Infoparticipa 2021, amb la puntuació màxima del 100%. Aquest distintiu concedit per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reconeix la transparència informativa dels webs dels ajuntament i altres administracions públiques.

Els segells s'han lliurat en un acte públic celebrat a la sala d'actes del Rectorat de la UAB sota la presidència del rector de la UAB, Javier Lafuente. El regidor de Transparència i Bon Govern, Daniel Martínez, ha recollit el distintiu en nom de l'Ajuntament de Sant Boi. També hi ha assistit el regidor de Modernització i Administració electrònica, Marc Aguilà.

Sant Boi és un dels municipis que han obtingut un 100% d'indicadors positius . Només 43 ajuntaments catalans (10 del Baix Llobregat) han assolit la puntuació màxima i, per tant, el reconeixement a les seves bones pràctiques en tots els indicadors observats. Sant Boi ha aconseguit la certificació en les nou edicions celebrades fins ara.

El Segell Infoparticipa és una certificació anual atorgada pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB. La puntuació s'estableix després d'analitzar 52 indicadors basats en la Llei de transparència , accés a la informació pública i bon govern. Aquests indicadors estan relacionats amb les persones que ostenten la representació política, amb els òrgans de govern, amb els recursos econòmics, amb la participació ciutadana i amb la comunicació institucional.

El segell s'atorga a les administracions que obtenen més indicadors positius (un mínim del 95%, en el cas dels municipis de més de 50.000 habitants) i els resultats es publiquen al Mapa Infoparticipa . En aquesta novena edició, l'han obtingut 150 administracions catalanes (136 ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions). L'organització ha destacat que s'observa una millor transparència en els consistoris encapçalats per dones.

Accions del document

31369 nombre de visites any actual

177897 nombre de visites des de l'inici del Portal

Portals de Transparència