Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Presentació Portal de Transparència

Presentació Portal de Transparència

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, presentarà demà el Portal de Transparència de l'Ajuntament de Sant Boi a la jornada «Reptes de la transparència aplicada: una tasca compartida», que es tindran lloc a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'alcaldessa participarà en una taula rodona, anomenada «Els portals de transparència: bones pràctiques en publicitat activa metropolitana», juntament amb l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, l'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, el regidor de Transparència de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, i el conseller delegat de TMB, Enric Cañas.

Portal de transparència
L'Ajuntament de Sant Boi  va activar a començaments d'any el Portal de Transparència, un nou instrument per aprofundir la qualitat democràtica al municipi. La posada en marxa d'aquest portal és un pas més en el treball que es realitza per afavorir la transparència i millorar la qualitat de la gestió municipal i el servei a la ciutadania.
El Portal de Transparència és un espai de la pàgina web municipal que reuneix informació actualitzada sobre l'activitat de l'Ajuntament, els seus responsables polítics i tècnics, el pla de govern, el pressupost, els contractes públics, l'oferta d'ocupació, informació sobre ajudes i subvencions, el codi ètic, els processos participatius i altres.
Mitjançant el Portal de Transparència els ciutadans i les ciutadanes poden exercir el dret d'accés a la informació pública i adreçar-se a la bústia municipal T'Escoltem de queixes i suggeriments.
La posada en marxa del Portal de Transparència permet desplegar la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació i bon govern. L'Ajuntament de Sant Boi va més enllà dels requeriments legals i es compromet a posar a l'abast de la ciutadania de forma proactiva totes les informacions rellevants sobre la seva organització, el funcionament dels serveis, la presa de decisions i la gestió dels recursos públics.
L'objectiu del Portal de Transparència és facilitar un canvi de mentalitat en la relació de l'Administració amb la ciutadania , de manera que aquesta tingui un millor coneixement i més capacitat per avaluar les actuacions dels poders públics.

Accions del document

Portals de Transparència